Opthimus 25 Años Malt Whisky Finish
på lager
699,00 kr.
på lager
Føj til favoritlistenI næsen super, super kompleks. Ikke så sød som de ”normale” Opthimus. Man kan sagtens fornemme malten fra whisky-fadene, og det er bare en vanvittigt elegant og behagelig aroma, der spiller eminent sammen med chokolade og egetræ. I munden rammer alkoholstyrken på de 43% dig, men hold da op det matcher den høje kompleksitet. Den er ikke spiritus-skarp, men blød og rund, og en meget behagelig sødme med en lag-efter-lag oplevelse der breder sig i munden. Dette bombardement af velsmag, bliver heldigvis hængende i flere minutter, og selv om vi nødig vil slippe glasset, er det nødvendigt før man er klar til næste slurk.
Ikke overraskende, at slutlagringen på whisky-fadene gør en forskel, men vi er ærligt talt overraskede over at det øger kompleksiteten så meget, og at det faktisk ikke er fordi at der er noget decideret whisky-agtig over selve rommen. Det er det hele der går op i en højere enhed her, og når det sker, er det svært at holde glædestårerne tilbage. Vi overgiver os. I en blindsmagning ville vi vurdere denne til at koste langt, langt over det den reelt koster. Ofte er det den anden vej rundt vi bliver overraskede, men her er vi målløse. Den er jo ikke billig, men målt mod dem den slår i diverse blindsmagninger og anmeldelser, er den det største røverkøb vi kender indenfor rom!
Opthimus laver naturligvis også en ”almindelig” 25-års udgave, men vi har valgt at tage denne specielle udgave hjem der har finish-lagret på whiskyfade. Årsagen er den simple, at lige netop denne udgave er noget af det vildeste vi har oplevet. Den almindelige 25-års er god, og en snert bedre end 21-års udgaven, men whisky-versionen her er bare på et andet niveau. Den kan noget mere og noget andet end de andre i serien.
96 points Romhatten.dk
Størrelse: 70cl
Alkohol %: 43,0
Land: Den Dominikanske Republik
Leveres i flot gaveæske
Mere information
For mere end tyve år siden besluttede Oliver y Oliver sig for ikke at destillere deres egen spiritus længere. I stedet ville de fokusere på at sikre sig de bedste tilgængelige destillater fra hele Caribien, for på den måde at kunne fremstille den bedst mulige rom på markedet. Så, i stedet for at engagere sig i destillationen, rejser deres maestros roneros rundt til de bedste sukkerdestillerier i Caribien, og vælger det, de anser for at være de bedste og fineste alkoholer. De betaler godt for de bedste produkter, og det er attraktivt og prestigefyldt at være leverandør til Oliver y Oliver.
Som udgangspunkt vælger Oliver y Oliver ultrafin alkohol ved 96% ABV fra de bedste destillerier i Panama, Guatemala, Nicaragua og Den Dominikanske Republik. De vælger medium alkohol eller malt ved 75% ABV fra Trinidad Tobago og andre destillerier på de franske og engelske caribiske øer. De ældes og blander de forskellige destillater og arbejder med dem, og får dem til at modne i Tempranillo- og Bourbon-tønder efter den traditionelle solera-metode (solera jerezana).
I Hato Nuevo-dalen i det landlige område Santo Domingo, i Den Dominikanske Republik, ligger disse fade så og modnes, og gøres klar til aftapning. På denne måde er det korrekt når det fremføres, at f.eks. Opthimus er fra Den Dominikanske Republik, men alkoholen kan altså stamme fra hele Caribien. Det der er sikkert er, at kvaliteten holder hele vejen, og at der generelt er rigtig meget value for money i denne fremragende og populære serie.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.